Jumong / Efsane Prens

Jumong,prince of the legend,efsane prens,Song Il Gook,Prince Jumong,Han Hye-jin,Lady Soseono,Kim Seung-soo,Prince Daeso,Jeon Kwang Yeol,King Geumwa,2007,Dongmyeongseongwang,80 Bölüm,Güney Kore,Prince of Legend, The Book of the Three Hans,60 Dak.,

Efsane Prens (Jumong) (Korece: 주몽, Hanja: 朱蒙), Kore tarihinin başlangıcı sayılan Jumong hikâyesini ele alan bir dizidir. Dizi 2006 yılının Kore’de en çok izlenen dizilerden birisi olmuştur.

Seri, Goguryeo krallığının kurucusu Jumong’un hayatını anlatır. Jumong hakkındaki tarihsel kayıtta çok az ayrıntı bulunur, dizideki olayların çoğu kurgusallaştırılmıştır. Orjinal Jumong efsanesini çevreleyen fantastik unsurlar (doğumu ile ilgili olanlar gibi), gerçekte daha temeli olan olaylarla değiştirildi. MBC tarafından 60 bölüm için planlanan dizi, gördüğü ilgi nedeniyle 81 bölüme çıkarıldı.

Yönetmenler Kim Geun-hong, Lee Joo-hwan
Senarist Jung Hyung Soo, Choi Wan Kyu
Orjinal Kitap Prince of Legend, The Book of the Three Hans,
Format Televizyon dizisi
Diğer Adları Jumong/prince of the legend/ efsane prens/Dongmyeongseongwang/
Tür Tarihi, Romantik, Aksiyon, Biyografi,
Bölüm Sayısı 81 Bölüm
Süre 60 Dakika
Yayın Tarihi 15 Mayıs 2006 – 6 Mart 2007
Ülke Güney Kore
imdb tt0978061

Oyuncu

Rol

Song Il Gook Prince Jumong
Han Hye-jin Lady Soseono
Kim Seung-soo Prince Daeso
Jeon Kwang Yeol King Geumwa
Oh Yeon-soo Lady Yuhwa
Kyeon Mi-ri Queen Wonhu
Sung Ji Hyo Lady Yesoya
Ahn Yong-joon Yuri
Kim Byeong-ki Yeontabal
Jin Hee-kyeong High Priestess Yeomieul
Lee Jae-yong Prime Minister Budeukbul
Heo Joon-ho General Haemosu
Won Ki-joon Prince Yeongpo
Bae Su-bi Sayong
Park Tam-hee Lady Yangseolan
Lim So-yeong Buyeong
Yoon Dong-hwan Yangjeong
Oh Uk-chul Lord Hwang
Ahn Jeong-hoon Mari
Im Dae-ho Hyeopbo
Yeo Ho-min Oyi
Park Kyoung-hwan Bu-Buhn-No
Jeong Ho-bin Wootae

Konusu

Kore tarihinin bir bölümü üzerine kurulmuş bir dizidir. Dizi Goguryeo krallığını ve Jumaong (Dongmyeongseongwang) un hayatını konu almaktadır.Gojoseon (okunuşu: Gocoseon) Krallığı, Çinliler tarafından parçalanmıştır ve halkı Çinliler tarafından köle olarak çalıştırılmaktadır. Hae Mo Su’nun liderliğini yaptığı Damul Ordusu ise Gojoseon halkını Çinlilerin zulmünden kurtarmak ve Gojoseon’u yeniden kurma amacında çeşitli saldırılar düzenlemektedir. Hae Mo Su’nun liderliğindeki Damul Ordusu’nda Buyeo prensi Geumwha da bulunmaktadır. Hae Mo Su ve Geumwha birbirlerini bir kardeş gibi sevmektedirler. Hae Mo Su bu sırada Lady Yoohwa ile karşılaşır ve birbirlerine aşık olurlar. Buyeo’nun Hae Mo Su’ya kurduğu tuzaktan sonra Geumwha, Lady Yoohwa’yı yanına alır ve Lady Yoohwa burada çocuğu Jumong’u doğurur. Geumwha’nın öz çocukları olan Daeso ve Youngpo’ya yeterli sevgiyi göstermemesi ve Jumong’u daha çok sevip sayması üzerine Daeso ve Youngpo’da, Jumong’a karşı büyük bir nefret uyanacak, diğer taraftan Jumong, gerçek babasının kim olduğunu öğrenmesi ile birlikte onun gerçekleştiremediği amacı gerçekleştirmek için yaşamaya başlayacaktır…

Ve bu amacını gerçekleştirerek Go Gur Yeo adlı güçlü bir ülke kurar. Go Gur Yeo Krallığı 705 yıl ayakta kalır. Bu ülkeyi kurarken zorluklarla ve büyük aşklarla karşılaşmıştır.

Yorum bırakın